Search

Dom > FAQ
FAQ
Kontaktiraj nas
ADRESA: BLD # 1, No.268 Dakang Road, Linan Distrikta, Hangžu, Zhejiang, Kina
MOBILE: + 86-13600512505
TELEFON: + 86-571-86904102
FAX: + 86-571-86904107
E-MAIL: sales@eversafe-china.com

1.Kada često treba proveriti pritisak u gumama?

Provjerite pritisak mjesečno u svim vašim pneumaticima uključujući i rezervne dijelove. Takođe proverite to pre nego što krenete na dugo putovanje ili kada planirate da izvršite dodatno opterećenje. Specifikacije pritiska pneumatika u vozilima možete naći na pločici / etiketi pričvršćenim na vozačevim vratima ili duž zatvaranja vrata. Takođe možete pogledati i uputstvo za vlasnike vozila za preporuke za pritisak u pneumaticima.

Proizvođači vozila navode PSI pod pretpostavkom da su gume hladne. Gume se smatraju hladnim kada je vozilo parkirano 3 sata ili više ili ako je vozilo vozilo manje od milje sa umerenom brzinom.

Koristite kompresor za vazduh kako biste dopunili gume sa niskim pritiskom. Alternativno, možete koristiti vazdušni kompresor koji se nalazi na većini benzinskih pumpi. Korišćenjem vazdušnog kompresora na benzinskoj stanici, vaša guma može biti "vruća". Ako je potrebno podesiti pritisak pritiska kada su gume "vruće", podesite pritisak na 4 PSI iznad preporučenog hladnog pritiska. Ponovo proverite pritisak pritiska kada su gume hladne.

 

2. Kada zamijeniti gumu?

Većina statistika je utvrdila minimalnu dubinu gazećeg sloja od 2/32 inča, što zahteva od vozača da zamene gumu kada guma dođe do te dubine. Bez obzira na stanje u kojem živite, Eversafe preporučuje da se pneumatik zamijeni kada bilo koji deo gazećeg sloja ima dubinu od 2/32 inča.

Kako znate da li ste dosegli pragove 2/32 inča? Koristite indikatore dubine gazećeg sloja pneumatika koji se nalaze u žlebovima gazišta. Svaka guma ima ove indikatore, poznate i kao nosačke trake, na različitim mestima oko kojih gume. Indikatori dubine gazećeg sloja su tu kako biste vizuelno utvrdili da li ste dosegli 2/32 inča u tom žljebu, bez potrebe da izmerite dubinu pomoću alata. Zamenite bilo koju gumu gde rebra gazećeg sloja postaje fleksibilna sa indikatorima.

Previše gazećeg sloja gazećeg sloja može stvoriti nesigurne uslove vožnje. Kada gume ne mogu držati put, vozač može izgubiti kontrolu nad njegovim vozilom. Kada su putevi mokri ili snežni, dubina gazećeg sloja pneumatika je veoma važna. Uvek padavina padne između vaših guma i puta, potreban vam je gazeći sloj da biste ga prorezali i održavali što više kontakata sa površinom puta. Što je plitki vaš gazeći sloj, lakše ćete izgubiti vuču prilikom vožnje na vlažnom ili snijegu, smanjivanjem brzine u takvim uslovima pomaže vam da održite držanje.


3. Neregularno habanje guma i poravnanje pneumatika

Uobičajeni uzrok ranijeg habanja guma i habanja nepravilnog guma su uslovi za poravnanje. Ključ za pravilno poravnanje je podešavanje uglova guma i njihovog kontakta unutar puta u skladu sa specifikacijama proizvođača vozila za parametre kao što su rampe, toe i caster.

Evo nekih specifičnih pokazatelja neusaglašenosti:

· Neujednačena i preuranjena habanja gazećeg sloja

· Vozilo pomera levo ili desno

· Vaš upravljač nije u centru kada vozite pravo

· Vibracije upravljača


4. Šta učiniti kada guma pada?

Ako zadnja guma dobije iznenadnu gumu, vozilo će se okrenuti na tu stranu. U tom slučaju, držite točak i pokušajte da držite vozilo ispravno, brzo usmjeravanje će dovesti do gubitka kontrole ili preklapanja. Ne pritiskajte kvačilo ili gas, ali nežno pritiskajte kočnicu (nagla kočnica će prouzrokovati gubitak kontrole ili preklapanje) i postepeno prevlačiti. Uključite svetla za opasnost i podignite ručnu kočnicu prilikom zamene gume na ivičnjacu.


5. Kako da izbegnete oštećenja guma?

Budite pažljivi kada parkirate na ivičnjacu, jer se komadići radijalne gume mogu lako oštetiti od uticaja između ivičnjaka i bočnih strana. Guma sa malim aspektnim porastom je verovatnije da ima bočnu valutu, udubljenje i protrusion. To uvek dovodi do pucanja na velike brzine.


6. Kako sprečiti ravne gume?

Redovno proveravajte spoljašnju stranu gume i koristite merač pritiska da biste proverili pritisak. U slučaju da pritisak pneumatika bude niži, uvek držite vazdušni kompresor u prtljažniku.


7. Kako popraviti ravnu gumu?

Ispuštanje guma je rijetko, ali ravna guma uzrokovana punkcijom je veoma česta. Najčešći metod za popravku ravne gume je stavljanje zakrpa na probušenu gumu. Ali u unutrašnjosti pneumatika postoje crni šljunak ili prašina, ili ako vidite unutrašnje pukotine ili pukotine, ova metoda popravke možda neće biti efikasna.

Alternativno, možete koristiti Eversafe komplet za popravku pneumatika da biste popravili ravnu gumu ako ne znate kako patchirati gumu ili jednostavno želite uštedjeti vrijeme. Brzo je i lako, a može ga upravljati bilo koga. Komplet za popravku pneumatika Eversafe uključuje naduvavanje gume, tako da možete koristiti to za provjeru pritiska u gumama, naduvavanje gume ili jednostavno koristiti kao svjetiljku. Korišćenje Eversafe kompleta za popravku guma za pričvršćivanje ravne gume obično traje samo 5 minuta i ne utiče na pneumatik. To je savršena zamena za rezervne dijelove.

Međutim, ne može se popraviti sve vrste ravnih guma, a oprema za popravku pneumatika Eversafe zaptiva punkciju na segmentu gazećeg sloja i ne veća od 1/4 inča.

8. Uputstvo za upotrebu rezervnih guma i održavanje

Prosečan radni vek rezervnih guma je oko 3 godine. Prilikom zamjene vazduha, vazdušni ventil na njemu obično takođe dostigne svoj radni vek i treba ga zamijeniti kako bi se spriječilo sporo curenje.

Nemojte voziti više od 50 km / h ili duže od 100 milja na rezervnoj gumi osim ako nije rezervna guma u punoj veličini. Nemojte dugo voziti rezervnu gumu punog formata, jer se pritisak u gumama i radna kola mogu razlikovati od drugih guma.